trader saya sila dapatkan vps dgn harga rm60. depo usd 5k, free vps.

kata2 hikmah utk forex  

Sunday, June 21, 2009

___________________________________________

salam semua.
mintak maap awal. bab ni aku ada keras sikit.
__________________________________________
1) yg baru jalan dibimbing.
yg lama jalan membimbing.
yg tgh2 jadi scammer.

antara orang baru dan orang lama adalah scammer.
hati2...sebab dorang boleh win dan loss.
tapi sembang tang win aje.
__________________________________________
2) barang2 jualan yg belum terjual adalah float.
kedai runcit, supermarket, used car dealer, peladang, nelayan, semua jenis gerai, petrol station, semua la yg perlu tunggu utk jualan.

kaitkan la dgn float di forex.
baru la namanya forex trader.
__________________________________________
3) tak ada statistik menunjukkan menaged account dan pool account berjaya utk jangka panjang.

kenapa masih cuba?
berani ke manager tu ganti 100% kalau lost?
kalau tak berani, sah scammer!
__________________________________________
4) hi risk = hi return = hi risk.
low risk = low return = stable investment.

akaun kecik belasah la hi risk = hi return
(mc pun takpe jumlah utk mc dah tau had mana).

akaun besar, lo risk pun banyak juga hasilnya.
(jgn risk kan akaun besar sebab forex boleh sapu sampai licin)
__________________________________________
5) leverage umpama kad kredit.
kita boleh berbelanja melebihi kemampuan.

hanya sedikit yg pandai guna kad kredit utk buat untung.
kalau duit betul2 cukup, jgn guna leverage.
__________________________________________
6) belajar forex untuk pandai trading.
meramal adalah bakat individu.

kalau kelas forex menjanjikan keuntungan, main jauh2.
__________________________________________
7) segala indicator dan trading system ada bukunya, ada gurunya.

rahsia forex adalan pada money management.
sebab masih rahsia tanpa buku dan guru.
__________________________________________
8) banyak hanya kuantity.
mahir adalah kualiti.

tak guna kalau banyak style tapi tak mahir.
lebih baik ada satu style dan sgt mahir dengannya.
__________________________________________
9) berhenti mencari kesalahan bila loss.
line salah, server salah. broker salah.
kita je yg tak salah..

sebenarnya kita yg salah.
setiap pos tu mesti amek kira line, server dan broker.
perkara2 tu tak peduli kita siapa.
__________________________________________
10) bulikan forex. kalau tak forex akan bulikan kita.
__________________________________________
11) nampak tapi tak kelihatan.
jelas tapi keliru.

itu perangai trend kat forex.
awas jgn tertipu.
__________________________________________
11) untung tapi rugi.
menang tapi kalah.

kamu sedang berjudi. atau dgn panggilan baik sikit,
kamu suka bergantung pada nasib.
__________________________________________
12) bebera pos yg pertama biasanya untung.
dan kamu rasa riang.
kemudian kamu mula loss dan marah.
dan loss lebih banyak lagi..

emosi riang membawa kesilapan.
emosi marah lebih parah padahnya.
__________________________________________
13) sedekah itu berkat.

sedekah dulu baru baru fikir untung.
jangan tunggu untung baru nak bersedekah.
__________________________________________
14) pandai forex untung 2% sebulan.
cekap forex untung 10% sebulan
bijak forex untung 30% sebulan

lebih dari 30%, kamu adalah peramal harga.
__________________________________________
15) win vs loss adalah forex game.

win vs float adalah forex trader.
__________________________________________
16) full timer vs part timer.

andai kata kita boleh menyelam kedasar laut dgn latihan,
seorang penyelam sepenuh masa pasti dapat melakukan.

seorang penyelam sambilan terpaksa pulang sbb nak gi kerja.
__________________________________________
17) super trader.

mempercayai ujudnya supertrader sama la seperti mempercayai ujudnya super heroes.
kamon la kita bukan kanak2
__________________________________________
18) bertahun belajar forex tapi tak berjaya juga?

-bertahun belajar menyanyi tapi suara tak sedap juga..
-bertahun berlumba kereta tapi masih corot..
-bertahun belajar melukis tapi lukisan tak berharga..

jawapan utk semua diatas, kamu tidak berbakat. cari la bidang lain.
jgn inaya diri kamu.
__________________________________________
19) scalping adalah method terbaik selagi patuh pada tp dan sl.
scalping tidak terpengaruh pada musibah market crash sbb sl nya yg kecil.

long term trade adalah sebaliknya dan swing adalah diantara keduanya.

yg paling buruk adalah scalper yg biarkan tradenya terapung..
__________________________________________
bersambung.................

AddThis Social Bookmark Button

Design by Amanda @ Blogger Buster