trader saya sila dapatkan vps dgn harga rm60. depo usd 5k, free vps.

daily everage price action.  

Sunday, August 30, 2009

___________________________________________

___________________________________________
daily everage price action.
senang citer maksudnya, gerakan purata harian.

dlm tajuk ni kita akan amek contoh pada eu dan gu.
mula2 kelasah eu dulu.
____________________________________________

buat masa sekarang, purata harian kita ambil 50 pip.
perhatikan kotak2 tu. kotak2 tu tingginya 50 pip.
perhatikan jugak price action. selepas cecah 50 pip, sifatnya cenderung utk berpatah balek.
kita mesti sentiasa ingat, fx ni game of possiblelities semata2.
kita sentiasa mencari kemungkinan terbaik utk dapatkan +ve punya pip.
____________________________________________
so, camna nak makan nih?
senang je. camni...
takyah wat apa2 waktu pagi. biar harga bergerak sukati mak dia nak kemana.
kalau dia naik 50 pip, kita masuk sell.
kalau dia turun 50 pip, kita masuk buy.

yg aku tanda bulat tu pergerakan harian yg bkn purata price action.
kes2 camni kira loss je lah.

exitnya camna lak?
ni ada susah skit. ada beberapa cara. mungkin lebih jika korang kreatif.

1- yg paling mudah, takyah tp atau sl.
masuk bila market cecah 50 pip dan exit bila market close.

2- tp 50 pip, exit bila market close(kalau tp tak kena).

3- tp 50 pip, sl 50 pip.

setiap entry dan exit diatas apa pro dan cons masing2.
terserah korang nak wat camna. yg penting study graf masing2 dan dapatkan purata win tertinggi
____________________________________________


sekarang tgk gu lak.
puara harian kita ambil 100 pip.

gu ni sekarang kurang stabil.
hari yg aku tak letak petak tu maksudnya harga tak cecah pun kepada gerakan purata harian.
____________________________________________
sekarang korang dah tau asasnya.
masing2 boleh pilih pair kesukaan masing2 utk dibelasah.

sebagai nota tambahan, aku nak pesan.
forex ni bukan statik, tapi sentiasa berkembang.
setiap hari beribu2 new player mendaftar utk main menda ni.
setiap bulan? setiap tahun??

kita boleh aggapkan purata harian yg kita tgk pada hari ini tidak lagi releven pada masa akan datang.
jadi, kita mesti peka pada gerakan harian ni.
andai satu hari nanti, kita nampak eu sentiasa boleh cecah 100 pip setiap hari, maka purata hariannya adalah 100 pip. bkn lagi 50 pip spt sekarang.
____________________________________________
sekian saja pelajaran daily everage price action.
semoga diberkati.
amin dan wassalam.

AddThis Social Bookmark Button

Design by Amanda @ Blogger Buster